1221202
Binnenland

All American in Florida en het Diepe Zuiden

Toe aan een All American Experience? Dan op naar Florida & het Diepe Zuiden van de USA. Je gaat er niet alleen heen voor het strand en de pretparken maar ook voor art deco, bluegrass, soul food, zien en gezien worden op Miami Beach en nog veel meer.

Miami

  Miami is een stad met vele gezichten. Zo is er de wijk South Beach, het kloppend feesthart en de voornaamste toeristenbestemming. Je vindt er huizen in art deco-stijl in de meest ontzettende pasteltinten maar ook mooie stranden.

Kunstmetropool

Dat Miami ook graag kunstmetropool wil zijn, merk je in de gehypte wijk Design District & Wynwood Art District. Galeries, restaurants en bars wisselen elkaar daar af. De bekende Cubaanse sferen vind je in Little Havana: sigaarfabrieken, salsamuziek en varkensvlees.

 

Daytona Beach & Kennedy Space Center

 

Lange de hele oostkust van Florida liggen prachtige brede stranden. Omdat het strand hier ooit breed, stevig en spierwit was, is Daytona Beach het mekka van de motorsport. Tegenwoordig ligt er vooral beton. Een van de grote attracties in de buurt is het Kennedy Space Center. Hier ontwikkelt, test en lanceert NASA zijn ruimteraketten. Als toerist vijzel je hier je kennis van de ruimtevaart in no-time op. Vanaf hier werd ook de Curiosity Rover gelanceerd die momenteel op Mars is. Check de website voor geplande lanceringen: als je je op tijd aanmeldt, kun je erbij aanwezig zijn.

 

Orlando: Wereldhoofdstad van de pretparken

 

Orlando is voor pretparken wat Las Vegas is voor casino’s. Zeven van ’s werelds grootste en meest drukbezochte pretparken liggen in deze stad, met boven aan de lijst Disney World. Nergens anders krijg je meer rides, grotere shows en meer avontuur voor je geld. Walt Disney World is trouwens 120 km² groot en omvat vier pretparken. Magic Kingdom in Disney World werd in 1971 geopend en er hangt nog altijd een magische sfeer; het park is een Amerikaanse klassieker waar je niet om heen kunt. Disney’s Animal Kingdom is het jongste park, met een imposante in hout uitgesneden Tree of Life van 45 meter hoog. Verder vind je er de Universal Studios, Island of Adventure en Seaworld.

 

De grote muzieksteden van Tennessee

 

De straten van Memphis ruiken naar BBQ. De bevolking is overwegend Afro-American. Blues en hiphop zijn alomtegenwoordig. In Nashville is alles bijna klinisch wit, een cowboyhoed zowat verplicht en countrymuziek 24/7 te horen. De twee grote muzieksteden van Tennessee verschillen als dag en nacht. Memphis is Elvis: breng absoluut een bezoek aan zijn landgoed Graceland en eet ergens zijn favoriete tosti met banaan en pindakaas. Nashville is Dolly Parton, Garth Brooks en Loretta Lynn. Ga hier naar de Tootsies Orchid Lounge of Dollywood.

 

New Orleans

 

Deze stad is wereldberoemd om zijn enorme levenslust, om zijn jazz, cajunkeuken en het Mardi Grass carnival. Helaas ook een gehavende stad doordat ze in 2005 door orkaan Katrina op de knieën werd gedwongen. Maar: “You just can’t kill the spirit of New Orleans.” De must-sees blijven Bourbon Street, The French Quarter, Preservation Hall en een tochtje over de Mississippi op de Steamboat Natchez.

 

Deze tips komen uit de 100% Florida & het Diepe Zuiden van Mo'Media.