Nieuws/Binnenland
1221884244
Binnenland

10 jaar cel voor vrouw die dochters liet misbruiken door Zeeuws seksmonster

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

MIDDELBURG - De Zeeuwse moeder Tanja D. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Volgens de rechtbank in Middelburg is de 44-jarige vrouw uit Terneuzen schuldig aan medeplegen van het jarenlange misbruik van haar twee kinderen door haar vriend Pascal P. Verder maakte ze de verkrachting van een vriendinnetje mogelijk. Het Openbaar Ministerie had ook 10 jaar cel tegen de vrouw geëist.

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

Tanja D. (r, 44) en haar vriend Pascal P. (47).

„Ze heeft op huiveringwekkende wijze meegewerkt aan misbruik van ongekende omvang en duur”, oordeelde de rechtbank. „D. heeft op extreme wijze haar kinderen en een vriendinnetje aan hun lot overgelaten.” De rechters spraken van een „morbide bruidsschat” voor haar vriend, die eerder 8 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging kreeg voor zijn rol.

P. vergreep zich aan de dochters van D. vanaf hun achtste levensjaar. De oudste dochter liet hij bovendien door andere mannen misbruiken op parkeerplaatsen in Zeeland en in Belgische parenclubs.

Het Openbaar Ministerie vervolgde de 44-jarige vriendin, omdat zij haar dochters ter beschikking stelde aan haar vriend. „D. maakte het misbruik mogelijk”, zei de officier eerder . „De laatste vluchtweg van de kinderen werd afgekapt. Ze werden ingekapseld in een zieke relatie tussen D. en P.”

D. had bij de politie verklaard dat ze bang was voor haar vriend, maar mede op basis van duizenden teruggevonden (Whatsapp)gesprekken vonden de rechters dat onaannemelijk. „Ze had zeggenschap en uit niets blijkt die angst. Ze wist van het misbruik, heeft actief bijgedragen en niets gedaan om dat te stoppen”, aldus de rechtbank. „Dat ze het goed vond dat P. seks had met haar dochters was essentieel voor het misbruik. Ze heeft haar dochters telkens willens en wetens ter beschikking gesteld, was volledig toegewijd aan het misbruik door P.”

Ook aan het verkrachten van het vriendinnetje door P. tijdens een vakantie op een bungalowpark was D. medeplichtig, aldus de rechters. Tevens was de 44-jarige schuldig aan het bezit van kinderporno.

De moeder moet 175.000 euro schadevergoeding betalen aan haar dochters en 5000 euro aan het misbruikte vriendinnetje.