Nieuws/Binnenland
1222224
Binnenland

Moeilijke olympische keuze

Bondscoach Leo van Vliet maakt binnen enkele dagen zijn selectie voor de olympische wegwedstrijd in Londen bekend. Tot dusver had hij alleen Niki Terpstra en Lieuwe Westra aangewezen voor zijn vijf selectieplaatsen. Beiden veroverden in hun beste discipline de nationale titel, waarmee de selectie van de bondscoach werd bekrachtigd.

Het NK was voor de oud-beroepswielrenner een belangrijke selectiewedstrijd. In Kerkrade maakten naast Terpstra vooral Boom, Langeveld, Gesink, Lindeman en Michel Kreder indruk. Op papier lijken Boom, Langeveld (die voor het eerst sinds zijn val in Vlaanderen een finale kleurde) en Gesink de belangrijkste kandidaten voor de drie overige plaatsen.

Gesink

Gesink heeft echter eerder al aangegeven dat de Olympische Spelen niet met rood in zijn agenda omringd zijn. Toch kan de Rabobank-renner op het traject in Londen een outsider zijn, omdat de klim naar Box Hill behoorlijk pittig is. Op de circuits in Montréal en Quebec toonde Gesink de afgelopen twee jaar aan dat zo’n traject hem ligt. Het is dus de taak voor Van Vliet om Gesink alsnog enthousiast te maken. Anders wordt de keuze voor de vijfde renner redelijk moeilijk. Naast Kreder, Lindeman behoren ook Poels, Hoogerland, Ligthart, Ruijgh, Tankink, Tjallingii en o.a. De Kort tot de kandidaten.

De KNWU en Rabobank hebben het sponsorcontract met vier jaar verlengd. De ondersteuning van de bank richt zich vooral op directe ondersteuning van de breedtesport via verenigingen, talentontwikkeling en de sportieve fietsers. Daarnaast omarmt Rabobank de discipline veldrijden.