Nieuws
1222239
Nieuws

Rabo: podium geen uitgangspunt

De Raboploeg heeft de podiumverwachtingen die het in 2011 nog had voor de Tour de France dit jaar ingeruild voor toptienklasseringen.

Aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk die zaterdag begint, zegt ploegleider Adri van Houwelingen in een vraaggesprek met Telesport: "In deze Tour zitten 101,5 kilometers tegen de klok. Het moderne wielrennen toont dat juist in de tijdritten meer verschillen worden gemaakt dan in de ritten in de bergen. Zelfs in de zwaarste bergritten is het vaak nog secondenwerk. Er zijn nog een aantal betere tijdritspecialisten. Op basis van dit Tourschema is het niet reeël om over een Tourpodium te spreken.”

„Het is niet zo dat onze Tour mislukt is wanneer we het podium niet halen. Een plek bij de eerste drie is nu niet ons uitgangspunt. We gaan voor dagsuccessen en een zo goed mogelijk klassement. En dan denken we met Gesink en Mollema wel aan de top tien.”

Lees het volledige interview met Van Houwelingen in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).