Nieuws/Binnenland
1222413
Binnenland

Kamperen bij de boer in Frankrijk

Als je op zoek bent naar een kampeerplek waar je én volop kunt genieten van de natuur, maar ook van de cultuur, dan is kamperen bij de boer in Frankrijk beslist een aanrader. Bovendien is het aantal zon-uren in Frankrijk hoger dan in ons land, zodat je ook op dat gebied kans hebt volledig aan je trekken te komen.

Frankrijk telt weliswaar ruim 65 miljoen inwoners, maar doordat het land een oppervlakte heeft van ruim 670.000 vierkante kilometer, is het toch redelijk dun bevolkt. Qua bevolkingsdichtheid komt het land ongeveer op een kwart van die in Nederland, daardoor blijft er voldoende ruimte over om heerlijk te kunnen kamperen op het platteland.

Over het hele land

Over het hele land verspreid vindt je er dan ook kleine boerencampings en boerderijcampings. Van Noord tot Zuid en West tot Oost. Deze campings zijn in Frankrijk vaak wel heel anders dan de campings zoals wij die uit Nederland kennen. Vaak hebben ze wat minder plaatsen en veelal ook wat minder uitgebreide voorzieningen. Waar in Nederland door diverse organisaties tal van eisen worden gesteld aan de voorzieningen gelden dat soort regels in Frankrijk niet.

Levensstijl

De Franse levensstijl is natuurlijk ook anders dan die van vele Nederlanders, maar tijdens de vakantie is het natuurlijk heerlijk om je aan die Franse levensstijl aan te passen. Bij de meeste kleine campings komt er 's ochtends een bakker langs of zit er een bakker in de kampeerwinkel die vaak zorgt voor verse broodjes en croissantjes. En 's middags en 's avonds wordt er bij het eten een lekker wijntje ontkurkt.

Nationale parken

Over die wijn gesproken, behalve de vele wijngaarden die je vrijwel overal in het land aantreft, zijn er ook veel plaatsen waar je de plaatselijke wijn kunt proeven. En vergeet natuurlijk de verschillende lekkere Franse kazen niet. Daarnaast telt Frankrijk vele nationale en regionale Parken, waar je van de natuur kunt genieten, zoals: het Nationaal Park Cevennen, Nationaal Park Vanoise, Nationaal park Les Écrins, Nationaal Park Pyrénées, Nationaal park Mercantour en het Nationaal Park Port Cros.

Naast deze nationale parken is Frankrijk ook bekend vanwege de vele grote rivieren die het land telt. De Seine, Loire, Rhône, Moezel, en natuurlijk de Rijn stromen door het land of hebben er hun oorsprong of het einde liggen. En dan zijn er nog vele tientallen kleinere rivieren en riviertjes, beken en andere stroompjes, waarin kan worden gevist of met de kano of rubberboot kan worden gevaren.

Helaas is er in Frankrijk nog geen organisatie zoals bijvoorbeeld de VeKaBo, of de SVR actief waar het complete aanbod aan kleinschalige boerencampings te vinden is, maar er zijn via internet wel sites waar een aanbod aan boerencampings in Frankrijk te vinden is. onder andere hier: Kamperen bij de Boer in Frankrijk en hier: Boerencampings Frankrijk