Nieuws/Binnenland
1222696
Binnenland

Dochter Terry Pratchett schrijft verhaal Tomb Raider

Crystal Dynamics heeft aangekondigd aan dat Rhianna Pratchett de hoofdschrijver is van Tomb Raider, die gepland staat voor 5 maart. Eerder was de dochter van fantasyschrijver Terry Pratchett verantwoordelijk voor de scripts van Mirror's Edge en de Overlord-serie.

“Rhianna heeft vanaf het prille begin meegewerkt aan het achtergrondverhaal van de game,” zegt studiohoofd Darrell Gallagher. “Ze heeft een unieke kijk op zaken en ons geholpen om de oorsprong van het karakter Lara Croft verder uit te diepen. Rhianna heeft diepte en geloofwaardigheid aan Lara gegeven waardoor ze een modern heldin is waar hedendaagse gamers daadwerkelijk een band mee zullen krijgen.”

“Ik ben opgegroeid met het spelen van Tomb Raider, ik ontdekte ‘s werelds grootste geheimen en vond eeuwenlang verborgen schatten. Ik heb geleefd als Lara Croft en ben gestorven als Lara Croft, maar niets komt in de buurt van de ultieme uitdaging die het was om haar verhaal te herschrijven,” aldus Pratchett.

“Zelden krijg je als schrijver de mogelijkheid om een legende opnieuw uit te vinden. Om mijn schrijversfantasieën los te laten op Miss Croft was een once-in-a-life-time mogelijkheid die ik met beide handen heb aangegrepen. Het was het een reis naar de oorsprong van gameheldinnen en vervolgens een zoektocht naar de manier waarop ik zo’n iconisch personage opnieuw betekenisvol en boeiend kon maken voor de huidige generatie gamers.”

Tomb Raider verschijnt op 5 maart voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.