Nieuws/Opmerkelijk
1224644464
Opmerkelijk

’Te veel Zoom’ blijkt toch hersentumor

Archieffoto, ter illustratie.

Archieffoto, ter illustratie.

LONDEN - Een Britse man die van zijn dokter te horen kreeg dat zijn nekpijn het resultaat was van te veel internetvergaderingen tijdens de coronalockdown, blijkt een hersentumor te hebben. Dat schrijven internationale nieuwsmedia waaronder de New York Post.

Archieffoto, ter illustratie.

Archieffoto, ter illustratie.

Gary Nelson (42) kreeg van zijn dokter te horen dat zijn klachten vermoedelijk te maken hadden met zijn houding. Op zijn werk werd sinds kort veel online gecommuniceerd. De Zoom-meetings zouden er hebben ingehakt.

Maar nadat hij ook problemen aan zijn zicht kreeg, onderging hij een mri-scan waaruit een agressieve hersentumor naar voren kwam. „Gary heeft twee eerdere hersentumoren gehad in het verleden maar daarvoor kon hij geopereerd worden”, vertelt zijn vrouw Amy.

Voor deze tumor in de hersenstam zijn de vooruitzichten minder rooskleurig; daar kan een operatie geen soelaas bieden. „Het bericht was verwoestend”, aldus Amy. De nieuwe tumor van Nelson zou kunnen samenhangen met radiotherapie die hij als kind heeft gekregen, opperen zijn doktoren.