Nieuws
1225248
Nieuws

Devolder weg, Flecha in beeld

Juan-Antonio Flecha moet de nieuwe grote aanwinst voor Vacansoleil-DCM worden. De 34-jarige Spanjaard is de laatste jaren een zekerheid voor een topvijfklassering in de kasseienklassiekers. Juist daar zoekt de ploeg versterking nu teammanager Daan Luijkx definitief besloten heeft om niet verder te gaan met Stijn Devolder. De Belg werd als kopman aangetrokken, maar kon de afgelopen twee jaar geen aansprekende uitslag neerzetten.

Flecha kwam vier jaar uit voor Rabobank en kent daardoor de Nederlandse mentaliteit. Sinds 2010 rijdt hij voor Team Sky. Zijn manager, Alex Carrera, bevestigt dat Flecha een goede aanbieding van Vacansoleil op zak heeft. "Ook Team Sky, Liquigas en Movistar hebben zich bij ons gemeld. Bij Sky zal hij zich echter voor een deel moeten werken voor Edvald Boasson Hagen en Geraint Thomas, terwijl bij Liquigas de kaart van Peter Sagan gespeeld gaat worden. Bij Vacansoleil kan hij voor eigen kans rijden. Dat spreekt hem wel aan”, aldus Carrera.

Ervaren renner

Luijkx heeft eerder al aangegeven dat de ploeg momenteel een oudere renner die de jongere talenten wegwijs kan maken ontbeert. Flecha zou in dat opzicht de ideale koerskapitein zijn. Verder is het versterken van de ploeg voor de kasseienklassiekers een absolute prioriteit voor Vacansoleil. Afgelopen voorjaar stortte de ploeg door het wegvallen van de geblesseerde kopman Bjorn Leukemans in die wedstrijden in.