Nieuws
1225320
Nieuws

Kanttekening bij Froome

Michael Boogerd bespreekt in zijn column de situatie binnen Team Sky, met geletruidrager Bradley Wiggins en zijn ijzersterke meesterknecht Christopher Froome.

Vanzelfsprekend heeft iedereen het over de situatie bij Team Sky. Zo hoor ik veelvuldig om me heen dat niet Bradley Wiggins de sterkste man van deze Tour de France is, maar zijn meesterknecht Christopher Froome. Natuurlijk is die heel sterk en bergop misschien wel beter dan zijn kopman, maar daar zou ik toch ook een kleine kanttekening bij willen plaatsen.

Ik vond de ontstane situatie op de Peyragudes heel vreemd. Froome gedroeg zich daar apart door constant achterom te kijken en met zijn hand aan te geven dat Wiggins moest doorrijden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet precies wist wat ik van dat moment moest denken. Het was inderdaad gênant voor Wiggins. Alsof Froome wilde laten zien wie de beste van de twee was. Ik vind het niet netjes om dat op zo’n moment te doen. Het was heel flauw en ik neem aan dat daar in de ploeg nog wel even over gesproken is.

Lees de gehele column van Michael Boogerd in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).