Nieuws
1225332
Nieuws

Gadzuric uitgespeeld in NBA

Twee Nederlandse topbasketballers zijn in een cruciale fase van hun carrière beland. Van de gaande man Dan Gadzuric mag gevoeglijk worden aangenomen dat zijn tienjarige NBA-carrière ten einde is. De komende man Henk Norel tekende daarentegen een lucratief contract bij het Spaanse CAI Zaragoza.

De 34-jarige Gadzuric was onlangs betrokken bij een omvangrijke spelersruil tussen New York Knicks (dat hem vlak daarvoor had ingelijfd) en Portland Trailblazers. Maar Portland wenste geen gebruik te maken van zijn pas verworven rechten op de Hagenaar, die nu transfervrij is. Gadzuric speelde tien jaar in de NBA, waarvan de eerste acht jaar bij Milwaukee Bucks, waar hij zich ontwikkelde tot een van de betere rebounders van de Amerikaanse profcompetitie.

De carrière van Norel verloopt daarentegen in opwaartse richting. De 25-jarige center kende een goed seizoen bij Juventud Badalona, dat vervolgens in ernstige financiële problemen geraakte. Norel wachtte niet af en tekende voor drie jaar bij het ambitieuze Zaragoza.