Nieuws
1225768
Nieuws

Hoogerland: Aanvallen!

Na de rustdag van gisteren, begint de Tour de France nu echt voor de aanvallers. Dus voor renners zoals ik. Elke dag is er bijna wel een kans, te beginnen de komende drie dagen. Dan is het parcours lastig en weet je zeker dat er groepen gaan wegrijden. Vandaag herbergt de etappe naar Bellegarde-sur-Valserine drie cols. We komen onderweg onder andere de Col du Grand Colombier tegen, een beklimming van de buiten categorie.

Al is er in de aanloop naar het klimwerk zo’n tachtig kilometer te rijden, je moet toch vanaf de eerste meters bij de les zijn. Er kan zomaar een groep van tien man of meer wegrijden, dan moet je zorgen dat je er bij zit. Als zo’n vluchtersgroep tien minuten heeft aan de voet van de Colombier, gaat het peloton die echt niet meer terug zien tot op de finish hoor.

Maar als het me vandaag niet lukt, maak ik me nog geen zorgen. Ik wil het in principe elke dag proberen, maar ik weet ook dat je niet altijd kan meezitten. Tot zaterdag zul je in de ritten hetzelfde beeld krijgen met vroege vluchters. Hopelijk maak ik daar een paar keer deel van uit.