Nieuws/Binnenland
1226673
Binnenland

Niet zonder onze rakkers!

Honderden reacties stroomden binnen op mijn vraag van vorige week wat u met uw huisdieren doet als u op vakantie gaat. Gaan ze ergens logeren of neemt u ze gewoon mee? Hieronder een greep uit de inzendingen.

Onze twee rakkers gaan gewoon mee op vakantie, ze horen er helemaal bij. Dit jaar zijn we aan de Moezel neergestreken, in Traben Trarbach en in een appartementje waar honden welkom zijn. Dat is altijd het eerste waar we naar kijken als we een vakantiebestemming zoeken. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die hun huisdier dumpen voor een paar dagen ’rust en genot’.

Petra en Vic Smeets

Dierenhotel

Ik mag je stukkies altijd graag lezen. Omdat je zo nieuwsgierig bent, schrijf ik over onze hond. Die ging nooit mee op vakantie, maar altijd naar een dierenhotel in Egmond aan de Hoef. Als ik hem dan weer op kwam halen, was de hond altijd blij om mij weer te zien. Maar dan liep ie snel naar de deur, wilde hij weer het dierenhotel in. Dat vonden we altijd heel grappig.

Jannetje de Blieck

Bekijks

Onze Jack Russell ’Puck’ gaat ieder jaar mee op vakantie, want voor ons is de vakantie niet compleet zonder ons trouwe kameraadje. Vooral in het buitenland trekt ze altijd veel bekijks en dat is geen wonder, want het is een schattig hondje . We kijken al weer uit naar de volgende vakantie!

Fam. C. Haanschoten

Gezellig

Vanwege zeer slechte ervaringen met een dierenpension nemen we onze hond nu altijd méé op vakantie. Veel gezelliger en scheelt nog een hoop geld ook! ?

Arie Westmaas

Vertroetelen

Vakantie? Wij gaan nooit langer dan vier uur achtereen van huis en dat is uitsluitend vanwege onze poes Schooiertje, die is inmiddels ruim 21 jaar. Wij vertroetelen hem, hij heeft ’t helemaal naar z’n zin en het lekkerste vindt-ie ’t als wij z’n vacht zachtjes stofzuigen.

Rob en Thea van ´t Woudt

Schandalig

Onze hond gaat in de vakantie altijd naar Dierenhotel Liho in Brunssum, waar hij ’t reuze naar zijn zin heeft. Het is nogal een grote hond en dan zijn er ook flinke kosten. Maar dat hoort er gewoon bij, anders moet je niet aan huisdieren beginnen. Dat er nog altijd mensen zijn die hun dier op straat zetten vanwege de vakantie, vind ik schandalig. Justitie zou dit veel harder moeten aanpakken.

Koenraad Schippers

Opgevoed

Elke week lezen we met plezier uw rubriek en nu willen ook wij eens reageren. Wij hebben een hond van inmiddels 6 jaar en zij gaat altijd mee op vakantie. Wij kamperen altijd en hebben nog nooit problemen gehad op de camping. Het is een goed opgevoede hond en uitlaten buiten de camping is uiteraard heel belangrijk. Helaas zien we dat ook wel anders. Wij denken dat onze hond de vakanties net zo leuk vindt als wij zelf.

Ina en Piet Hensen

Onmisbaar

Natuurlijk gaan onze huisdieren méé op vakantie! De hamster gaat mee, maar zeker ook onze hond Billy. Ik kan ’m gewoon niet missen! Meestal gaan we naar Vinkeveen, dat is leuk voor het hele gezin en voor de hond. Allemaal een fijne zomer gewenst.

Gerdi Wind

Uit varen

Onze Golden Retriever Romy gaat altijd mee op vakantie en Jade, de bruine labrador van onze zoon, logeert in de vakantie altijd bij ons. Mijn man en ik gaan dan varen met onze boot en dan ontvangen we natuurlijk ook onze kleinzonen Robert-Jan en Jelle. Honden en kids vermaken zich samen superbest en zo heeft iedereen een fijne vakantie.

Mevr. J. van Bentum

Aan de lijn

Onze poes Semmy hebben we nu vijf jaar. Uit het asiel. Vanaf het begin meteen meegenomen met de caravan, ook naar Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Op de camping moet Semmy eerst even wennen, maar al snel is ze daarna op haar gemak. Wel houden we haar altijd vast aan een lijn. Dit is eigenlijk gewoon voorschrift, maar niet alle hondenbazen houden zich hier aan. Daardoor hebben we wel eens een probleem gehad met een hond die uitviel naar onze poes. Maar over het algemeen gaat ’t heel goed.

Sytse en Klazien Gerkema?

Roer om

Jarenlang hebben mijn man en ik prachtige verre reizen gemaakt – jungletochten door Thailand, niets was ons te dol. Maar nu we sinds kort ons hondje Bickel hebben, doet we het helemaal anders. Een huisje gehuurd in Frankrijk en daar heerlijk gewandeld, op het strand en in het bos. Wat hebben we genoten met z’n drieën!

Audrey Hogenbirk-Bouis

Camper

Onze teckel Saartje is nu bijna 13 en aan autorijden heeft ze een broertje dood. Uit logeren in een kennel is geen optie, want daar kwijnt ze weg. Van vakantie is dan ook weinig gekomen, de afgelopen jaren. Maar vorig jaar hebben we een camper aangeschaft en dat vindt ze helemaal top! Zo gaat ze graag mee: ligkussen, dekbedje, buitenkleedje, handdoek, prima verzorgd. Uiteraard zorgen we er ook voor dat andere kampeerders geen last hebben van onze hond. Dit jaar gaan we naar Frankrijk en daar zijn heel wat plekjes te vinden waar ook honden welkom zijn. Het komt dus wel goed met deze vakantie!

Anja Hartman