Nieuws/Binnenland
1226682
Binnenland

Grootste jacht ooit in Enkhuizen gebouwd te water

FOTO'S | Neem een kijkje in het luxe superjacht ‘Nassima’.

Het luxe motorjacht ‘Nassima’ herbergt een reusachtig zeeaquarium, een garage voor een auto, motorfietsen, jet ski’s, en een compleet uitgeruste fitness zaal.

Dit weekeinde zal de 49 meter lange jacht, gebouwd voor een opdrachtgever uit het Midden Oosten, aan de loswal te Enkhuizen te water worden gelaten en worden klaargemaakt voor de technische proefvaarten. Aansluitend zal zij doorvaren naar Monaco alwaar zij op de aanstaande internationale boat show zal worden gepresenteerd.

Internationaal

Meer dan een jaar heeft ontwerpbureau Olivier van Meer Design getekend en gerekend om het schip te ontwerpen tot in ieder detail en de bouw voor te bereiden.

In de internationale wereld van de superjachten heeft Nederland reeds lang een leidende rol. De 'Nassima’ bewijst wederom dat Enkhuizen op dit enorm hoge kwaliteitsniveau een serieuze speler is.

Milieu

De boot valt op door haar ontwerp, door haar zeer efficiente rompvorm, mede op basis van sleeptank tests beproeft, heeft het schip een enorme actieradius en vaart uiterst energie zuinig.

Verder is speciale aandacht besteed aan geluidsarme en milieu vriendelijke systemen. Omdat de eigenaar op alle plekken van de wereld wil kunnen varen is het schip extra zeewaardig en sterk ontworpen.