Nieuws/Binnenland
1228930
Binnenland

Ambtenaren massaal gewond door glazen deuren

Vol trots opende Utrecht twee weken terug in de aanwezigheid van koningin Beatrix het nieuwe provinciehuis. Maar het 88 meter hoge voormalige Fortis-gebouw langs de A27 blijkt voor de ambtenaren die er moeten werken allerminst een feest. De vele honderden vierkante meter glas in het gebouw – bedoeld om de transparantie te vergroten- zorgen aan de lopende band voor pijnlijke botsingen.

De bedrijfshulpverleners hebben de afgelopen weken al elf mensen behandeld die tegen een deur of een wand zijn aangelopen, zo schrijft het AD. Ze liepen verwondingen op als snijwonden aan het voorhoofd en bloedneuzen. Voor drie ambtenaren kwam de klap zelfs zo hard aan dat ze naar het ziekenhuis moesten.

Kees de Heer, fractieassistent van de ChristenUnie was het meest recente slachtoffer. Hij wilde een deur opendoen van een glazen vergaderruimte, maar had niet door dat daarachter nóg een glazen deur zit. Het gevolg: “Een flink stuk van mijn voortand is afgebroken en er zit een snee in mijn neus precies op de plek waar het bot in kraakbeen overgaat”, zo vertelt de pechvogel.

Het is niet de eerste keer dat het gloednieuwe gebouw in opspraak is. Zo was er nog voor de opening al een relletje om een kunstwerk in de hal dat te aanstootgevend zou zijn.