Nieuws/Vrouw

Recept van woensdag 6 juni 2012

Parfait van witte chocolade & stroopwafel

undefined

Ingrediënten:

300 ml water ~ 125 g suiker ~ 175 g witte chocolade, in blokjes ~ 4 eidooiers 300 ml lobbige slagroom ~ 8 stroopwafels, in kleine stukjes

Bereiding:

Verwarm het water met de suiker in een pan en laat het inkoken tot een siroop. Roer de chocolade door de suikersiroop en giet dit mengsel, als de chocolade gesmolten is, al kloppend bij de eidooiers. Blijf kloppen tot de massa koud is en spatel er dan de slagroom en de stroopwafelstukjes doorheen. Giet het ijsmengsel in met plasticfolie beklede vormpjes of een bekleed cakeblik en laat het in enkele uren goed bevriezen. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.

BEREIDING 25 minuten + paar uur in de vriezer

Sexy & Zoet

Alle recepten komen uit het boek Chocolade. Pure passie (€ 19,95 Karakter Uitgevers B.V, ISBN 978 90 452 0074 3)