Nieuws/Binnenland
1229638
Binnenland

Probleem op ’nummer 5’

De linksbackpositie is de plek die Bert van Marwijk de meeste hoofdbrekens bezorgt, na het afscheid van Giovanni van Bronckhorst in 2010 en het geblesseerd wegvallen van Erik Pieters voor het EK.

Vitesse-verdediger Alexander Büttner was even in beeld, maar na de tweedaagse stage in Hoenderloo viel hij af. Ook door de naam van AC Milan-speler Urby Emanuelson, die de nummer vijf-plaats bij Ajax lange tijd invulde, ging een streep. Vurnon Anita was een van de vier Oranjespelers die bij de laatste schifting afvielen voor het EK.

Vurnon Anita

Nu Van Marwijk lijkt te worstelen met de invulling, vindt een deel van de zestien miljoen bondscoaches die Nederland telt, dat de Ajacied misschien wel het beste alternatief is. "Anita had een optie kunnen zijn, maar de bondscoach beslist. Ik zou er in eerste instantie ook voor kiezen een linkspoot op links te zetten”, kreeg Van Marwijk bijval van Ajax-trainer Frank de Boer. De voormalig assistent van Van Marwijk was bij de opening van het Orange Cruyff Court aanwezig.