Nieuws/Binnenland
1230477
Binnenland

Pinnen en sparen tegelijk

Kost het veel moeite om gedisciplineerd te sparen? ABN Amro heeft daar een oplossing voor: Pinsparen. Elke keer dat u pint, maakt u automatisch een deel van het geldbedrag over naar uw spaarrekening.

De bank voert Pinsparen in voor alle betaalrekeningen. Als klanten het activeren kunnen ze zelf kiezen hoeveel ze sparen, 1 procent, 5 procent of 10 procent van het gepinde bedrag.

Spaarvoorbeelden

Voorbeeld 1: Sander kiest om bij elke transactie 5 procent te sparen. Koopt hij een bank voor 600 euro, dan gaat er 630 euro van zijn betaalrekening af. 600 euro gaat naar de meubelwinkel, 30 euro naar zijn spaarrekening.

Voorbeeld 2: Bianca haalt vier keer per maand 20 euro uit de geldautomaat bij de bank. Zij koos er voor om 10 procent per transactie te sparen. In een maand spaart ze dus automatisch vier keer 2 euro.

Limiet

Om te voorkomen dat er niets meer op uw betaalrekening blijft staan, omdat u al u meer pint ook meer spaart, is een limiet in te stellen. Is dit bedrag bereikt dan stopt het automatisch sparen. Ook bij roodstand zal er niet bij elke pintransactie geld naar uw spaarrekening gaan. Ook rood staan door Pinsparen is onmogelijk.

Pinnen klanten vaak op één dag, dan worden de bedragen van de pintransacties bij elkaar opgeteld. Een percentage van het gepinde bedrag per dag gaat naar uw spaarrekening.