Nieuws/Buitenland
1230617
Buitenland

Excuusbrief Joran nooit verstuurd

De ouders van Stephany Flores hebben de brief waarin Joran van der Sloot zijn excuses aanbiedt voor de moord op hun dochter, nooit ontvangen. Volgens de advocaat van de ouders, Edward Alvarez, is de spijtbetuiging dan ook onoprecht en maakt deze deel uit van een mediastrategie van Van der Sloot om in hoger beroep een lagere straf af te krijgen.

De brief waarin de Nederlander de vader en moeder van Stephany om vergiffenis vraagt, lekte afgelopen weekeinde uit via Van der Sloots advocaat mr. Maximo Altez.

De Peruaanse strafpleiter stond Van der Sloot bij direct na diens arrestatie in mei 2010, maar werd kort voor het proces door de Nederlander aan de kant geschoven. Tijdens het proces liet Joran zich verdedigen door advocaat Jiminez, die niet kon voorkomen dat zijn cliënt in totaal 28 jaar kreeg. Kortgeleden is Altez echter weer in dienst genomen door Joran van der Sloot, die erop rekent dat er door een schriftelijke spijtbetuiging in hoger beroep volgende maand op zijn minst enkele jaren van de gevangenisstraf afgaan.

Volgens de advocaat heeft Van der Sloot al vanaf het begin van zijn daad spijt.

"Ik vraag God iedere dag of de ouders van Stephany mij kunnen vergeven", aldus Van der Sloot. Hij schrijft tijdens de nacht van de moord dronken te zijn geweest. Ook kampte hij met psychische problemen.