Nieuws/Binnenland
1231256825
Binnenland

Royce de Vries ook gewaarschuwd voor levensgevaar

Royce de Vries.

Royce de Vries.

AMSTERDAM - Royce de Vries heeft, net als zijn vermoorde vader Peter R. de Vries, van de politie te horen gekregen dat zijn leven gevaar loopt. Dat bevestigt De Vries na berichtgeving in Het Parool. Daarin zegt hij te vermoeden dat de dreiging te maken heeft met de zussen van kroongetuige Nabil B., die hij bijstond in een zaak tegen de Staat.

Royce de Vries.

Royce de Vries.

De recherche zou een tip onderzoeken dat onbekenden de advocaat willen vermoorden, zo schrijft Het Parool. Tegen de krant zegt De Vries, advocaat van beroep: „De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten.”

Anoniem

Hij zou de zussen uit veiligheidsoverwegingen anoniem hebben bijgestaan. „Zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld”, zo vertelt hij tegen Het Parool. Na die publieke bekendmaking wilde de advocaat al stoppen met de zaak. Dat werd versneld door de moord op zijn vader in juli. De bijstand aan de zussen zou overigens niets te maken hebben met de strafzaak Marengo waarin Nabil B. kroongetuige is, De Vries is geen strafrechtadvocaat.

De Vries hoopt met de bekendmaking van de dreiging de mensen erachter af te schrikken. „Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.” De Vries wilde niet verder ingaan op de zaak.

In de documentaire ’Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries sprak Royce de Vries over de dood van zijn vader: