Nieuws
1231620
Nieuws

Liever een baardje

69 procent van alle vrouwen vindt een man met een 3-dagenbaard aantrekkelijker dan een man met een gladgeschoren gezicht of volle baard. Dat blijkt uit een poll op de website datingdoctors.nl.

Op voornoemde website prijkte onlangs één week lang een drietal foto's van dezelfde man. Op de eerste foto had de man zich net geschoren, op de tweede foto had hij zich drie dagen niet geschoren, op de derde twee weken niet.

Aantrekkelijk

Vrouwen konden stemmen op de foto waarop ze de man het aantrekkelijkst vonden. (69 procent) van de in totaal 3450 uitgebrachte stemmen gingen naar foto nummer twee, waarop de man lichte stoppels heeft. 24 procent gaf de voorkeur aan het gladde gezicht. De resterende 242 vrouwen (7 procent) prefereerden de circa één centimeter lange baard.

Mannelijk

"Baardgroei is een teken van mannelijkheid, maar een te volle baard wordt door vrouwen als onverzorgd ervaren. Een volkomen glad gezicht wordt door veel vrouwen dan weer als jongensachtig gezien. Twee á drie dagen is het ideale stadium van baardgroei; de haartjes steken dan net voldoende de kop op", aldus de beheerder van de website en auteur van een drietal bestsellers over dating.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+