Nieuws
1233066
Nieuws

KNVB volgt voorbeeld Olsen bij Van Marwijk

Het langdurige dienstverband van Morten Olsen bij de Deense nationale bond is een inspiratiebron geweest voor directeur betaald voetbal Bert van Oostveen bij het afsluiten van de huidige langdurige verbintenis van de Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk, die loopt tot medio 2016.

Als Van Marwijk dit contract uitdient, zal hij acht jaar aan het roer staan van het Nederlands elftal en is hij na Bob Glendenning (1925-1940) de langst dienende bondscoach van Oranje. "Bij het afsluiten van dit contract hebben we inderdaad naar Olsen gekeken, maar ook naar andere bondscoaches die lang in functie zijn of zijn geweest als Otto Rehhagel bij de Grieken, Vicente del Bosque bij Spanje en Joachim Löw bij Duitsland. Om op de lange termijn een goede structuur neer te zetten is continuïteit belangrijk. Bovendien kun je bij een nationale ploeg gemakkelijker met een lang contract werken dan bij een club, omdat je minder wedstrijden speelt en een coach niet elke dag met zijn spelersgroep op het veld staat. Overigens ga ik ervan uit dat we met Nederland in tegenstelling tot Olsen wél prijzen pakken.”

Voor het aanstaande EK is niettemin de halve finale het streven. Van Oostveen: "Ik ben tevreden als we de halve finale halen, want dat is de doelstelling, zoals we die vooraf hebben geformuleerd, maar ik zie niet in waarom wij geen kans maken op de titel. We hebben de spelersgroep van Zuid-Afrika immers grotendeels intact gehouden.”