Nieuws/Binnenland
1233070
Binnenland

Geen huldiging bij tweede plek

Een tweede plek van het Nederlands elftal bij het Europees Kampioenschap is niet genoeg voor een huldiging in Amsterdam. De spelers van oranje zullen de titel moeten pakken, willen ze met een boot door de grachten worden gevaren. Dat vindt burgemeester Van der Laan van de hoofdstad.

Twee jaar geleden was het zilver op het WK in Zuid-Afrika nog reden voor een uitbundig feest in Amsterdam, voorafgegaan door een boottocht. „Maar een tweede plaats op een EK is niet voldoende voor een rondvaart door de grachten”, vindt Van der Laan.

Woordvoerder Bartho Boer van de gemeente Amsterdam geeft toe dat de huldiging na het WK ook te maken had met de veiligheid. Er broeide iets in het land en men was bang dat grote groepen supporters spontaan feestjes zouden houden. Door een huldiging te organiseren, hield de stad alles in eigen hand. Insiders weten dat in eerste instantie de spelers totaal geen trek hadden in de festiviteiten, maar eenmaal met een biertje in de hand op de boot, vonden ze het toch prachtig.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf