Nieuws
1233089
Nieuws

Boulahrouz: Niet in elftal praten

Tonny Bruins Slot brak in zijn analyse over het Nederlands elftal in Telesport een lans voor de rechtsbenige Khalid Boulahrouz als linksachter van Oranje. De veelzijdige ervaren 30-jarige verdediger van (nu nog) VfB Stuttgart biedt volgens Bruins Slot op alle gebieden een meerwaarde ten opzichte van de jeugdige Jetro Willems, de linksbenige centrale verdediger Wilfred Bouma en middenvelder Stijn Schaars, het trio dat strijdt om de linksbackpositie bij Oranje. "Zie de rechtsbenigen Ruud Krol en Adri van Tiggelen respectievelijk op links tijdens het WK 1974 en EK 1988.”

Zelf wil Boulahrouz zich niet in een dergelijke discussie mengen. "Het is eervol, ik begrijp wat hij bedoelt, maar de bondscoach zit bij Oranje om keuzes te maken. Tot dusver zijn deze niet zodanig dat hij mij als linksachter ziet. Zou ook raar zijn, want hij heeft andere spelers voor die positie geselecteerd.”

Praten met bondscoach

Wel spraken Van Marwijk en Boulahrouz uitgebreid met elkaar tijdens de eerste training van Oranje in Polen. "Dat ging over voetbal, andere zaken, maar niet over de positie van linksachter”, aldus Boulahrouz, die een beetje de pater familias van de Oranjeselectie is. "Ja, ik heb er gespeeld bij RKC”, aldus Boulahrouz op de vraag of hij bekend is met de linksbackpositie? "Nee, het maakt me niet zoveel uit: links- of rechtsachter. Het gaat om details, vooral hoe je moet staan. Maar ik wil me niet in het elftal praten. Mijn standpunt blijft wel dat ik overal zal spelen waar de bondscoach me vraagt te spelen.”