Nieuws/Binnenland
1233589
Binnenland

Roemer blijft scoren

De lijn die de SP heeft ingezet, lijkt goed aan te slaan bij de kiezers. De SP heeft deze week expliciet gesteld dat het ernaar streeft om in de regering te komen en heeft daarbij aangegeven dat er geen breekpunten zijn.

Zo'n 63 procent van de kiezers vindt dat een slimme strategie van de SP. Van de SP-kiezers vindt dat maar liefst 84 procent. Ook uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat duidelijk. De SP stijgt drie zetels naar 32, terwijl het CDA en de PvdA ieder twee zetels wegzakken naar respectievelijk 13 en 19. De VVD stijgt er een en staat nu op 6 achter op de SP.

De versterkte positie van de SP blijkt ook uit de antwoorden op de vraag wie men als premier wil als er alleen gekozen kan worden tussen Rutte en Roemer. Was de score anderhalve maand geleden nog 54 tegen 38 procent, nu is dat 48 tegen 44 procent.

Bij de kiezers van VVD, CDA en D66 staat Rutte ruim voor op Roemer. Bij kiezers van SP, PvdA en GroenLinks staat Roemer ruim voor op Rutte. Bij PVV-kiezers staat Roemer nu iets voor op Rutte, terwijl begin mei Rutte duidelijk voor stond op Roemer.