Nieuws
1234707
Nieuws

Bondscoach en internationals gefileerd op twitter

BN’ers genadeloos

Bert van Marwijk en zijn spelers moesten het al tijdens Nederland-Duitsland flink ontgelden. Oranje werd op twitter gefileerd door bekend Nederland, dat niets begreep van het gemak waarmee de Duitsers voor rust op voorsprong kwamen. Hoewel Nederland nog een theoretische kans heeft op het bereiken van de kwartfinales, was het voor Ruud Gullit klip en klaar. "Nederland eruit! Ongelooflijk. We waren gewaarschuwd”, typte de analist van Al Jazeera.

Vooral Mark van Bommel kreeg een lading bagger over zich heen. "Van Bommel kan niet zo maar Khedira overgeven aan Joris Mathijsen zonder zelf Bastian Schweinsteiger op te pakken”, weet Kenneth Perez de openingsgoal van Mario Gomez volledig aan de Oranjemiddenvelder.

Ook het ‘gedrag’ op het veld – Van Bommel gaf Mesut Özil een tik in zijn rug – viel niet in goede aarde. "Eerst met de wedstrijd zelf bezig zijn, daarna met persoonlijke wedstrijdjes!”, schreef Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen.

VVCS-voorzitter Danny Hesp uitte op de digitale snelweg zijn frustratie. "We worden compleet weggespeeld! Op alle fronten.....verbijsterend om te zien.”

Oud-Heerenveen-ploeggenoot van Huntelaar – Lasse Nilsson – reageerde na de twee gemiste kansen van Robin van Persie. "Huntelaar had in deze wedstrijd al twee keer gescoord als hij in de basis stond.”