Nieuws/Binnenland
1235177
Binnenland

Operatie De Jong goed verlopen

In het ziekenhuis van Almelo is FC Twente-spits Luuk de Jong gisteren operatief geholpen aan zijn keelamandelen. Volgens de behandelde artsen is die operatie goed verlopen. De international had afgelopen seizoen aanhoudende keelklachten en met het knippen van de amandelen hopen de artsen die klachten definitief te hebben verholpen.

Volgens planning mag De Jong vandaag het ziekenhuis weer verlaten, waarna hij thuis verder kan herstellen. De spits heeft nog anderhalve week vakantie na zijn deelname aan Euro 2012.

Transfer De Jong

Intussen is De Jong zeer gewild op de transfermarkt. Newcastle United, Borussia Mönchengladbach en Benfica hebben al een bod op hem uitgebracht, terwijl clubs als Tottenham Hotspur, Liverpool en Borussia Dortmund op het vinkentouw zitten. Behalve uit Duitsland en Engeland is er inmiddels ook Spaanse belangstelling. De Jong heeft voor zichzelf bepaald, dat hij naar een van deze drie topcompetities de overstap wil maken, zodat de interesse van het Portugese Benfica voorlopig in de koelkast is gezet.