Nieuws/Binnenland
1235866612
Binnenland

Drietal opgepakt bij negen invallen in witwasonderzoek

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

AMSTERDAM - Bij invallen op negen verschillende plekken dinsdag in Amsterdam, Diemen en Almere zijn twee mannen en een vrouw aangehouden. Ook zijn drie illegaal in Nederland verblijvende Colombianen aangetroffen, die zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De drie aangehouden verdachten zijn een 27-jarige vrouw, een 34-jarige man en een 37-jarige man. Twee werden aangehouden op verdenking van witwassen en het plegen van valsheid in geschrifte. De derde arrestant wordt naast witwassen ook verdacht van het bezit van verdovende middelen en een vuurwapen.

De zaak kwam aan het rollen na een eerder onderzoek naar witwassen, waarin één van de verdachten al in beeld kwam. Het vermoeden rees dat de verdachten vals opgemaakte werkgeversverklaringen en loonstroken gebruikten om cliënten aan een huur- of koopwoning te helpen. De vrouwelijke verdachte maakte voor haar makelaarsactiviteiten reclame op sociale media.

Opvallend was volgens de politie dat in de woningen waarin dinsdag invallen werden gedaan diverse mensen aanwezig waren die niet op de adressen stonden ingeschreven, onder wie de drie Colombianen. Bij de invallen vond de politie (vermoedelijk) verdovende middelen, een flinke hoeveelheid contant geld, luxegoederen en een omgebouwd alarmpistool, dat als vuurwapen kon worden gebruikt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop