Nieuws/Binnenland
1237755251
Binnenland

’Trok pasje als waarschuwing’

19-jarige jongen doet zich voor als agent

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

OUD GASTEL - De politie heeft een jonge man in het Noord-Brabantse Oud Gastel aangehouden, nadat mensen hadden gemeld dat hij met een vals politielegitimatiebewijs mogelijk nepboetes zou hebben uitgeschreven. De jongen ontkent dit.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De 19-jarige inwoner van de gemeente Steenbergen verklaart zelf dat hij op de weg werd lastig gevallen door iemand die gevaarlijk rijgedrag vertoonde. ,,Toen hij die persoon vervolgens aansprak op zijn rijgedrag kreeg hij een agressieve reactie. Hierdoor besloot hij het pasje te trekken als waarschuwing”, vertelt advocaat Tommie Joris die de jongen bijstaat. Hier voegt hij aan toe dat het pasje niet is gebruikt voor financieel gewin en hij er geen boetes mee heeft uitgeschreven.

De jongen zelf zegt spijt te hebben van het pasje. Hij hoopt namelijk ooit zelf bij de politie te kunnen werken.

Klemgereden

Na het incident werd de jongen klemgereden door omstanders en ging hij er lopend vandoor. Agenten konden hem later alsnog aanhouden, omdat hij terug kwam bij zijn auto. Op aanwijzingen van getuigen vond een speciaal daartoe getrainde hond verderop in een bosje het valse legitimatiebewijs.

De politiemensen hebben getuigen gehoord aan wie de jongen zich had uitgegeven als politiemedewerker. Hij is meegenomen naar het bureau maar hij is later wel weer vrijgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.