Nieuws
1238426
Nieuws

App tegen huidkanker

Tegen de snelst groeiende vorm van kanker in ons land, huidkanker, wordt vandaag een app gelanceerd. Hiermee kunnen via de mobiele telefoon verdachte moedervlekken en andere plekken gecontroleerd worden op kwaadaardigheid.

"Regelmatig checken van de huid op moedervlekken helpt om huidkanker op tijd te herkennen. Nu krijgt één op de zes Nederlanders in zijn of haar leven te maken met huidkanker. Vaak twijfelen mensen echter of een moedervlek verdacht is of weten ze niet zeker of de vlek aan het veranderen is. Daarom heeft de Stichting Melanoom besloten de gratis app 'Huidmonitor' te maken,” licht voorzitter Nelleke Gruis toe.

De Stichting werkt samen met dermatoloog Marcel Bekkenk die de app ontwikkelde en die vanaf vandaag te downloaden is op de iPhone, Android en via www.huidmonitor.nl. Bekkenk stelt dat regelmatig controleren van de huid belangrijk. is. ,,Ook voor jonge mensen, want in een kwart van de gevallen is de patiënt jonger dan 50 jaar. Wees dus bewust van veranderingen op je huid. Huidmonitor is hiervoor een handig hulpmiddel. Ontdek je een verdachte vlek ga dan altijd naar de huisarts”.

De twee belangrijkste functies van de app zijn het checken en het volgen van veranderingen van de plek. Veranderingen zijn altijd een waarschuwingssignaal om naar de arts te gaan. Met de app kunnen meerdere mensen tegelijk gevolgd worden.

De Huidmonitor-app wordt ondersteund door een groot aantal maatschappelijke organisatie. Lees verder het hele artikel in de De Telegraaf