Nieuws/Binnenland
1238432
Binnenland

ME voert supporters Den Bosch uit stadion

De Mobiele Eenheid moet er zondagmiddag aan te pas komen om de supporters van FC Den Bosch uit het stadion van Willem II te halen, nadat de Bosschenaren de play-offs om de promotie naar de eredivisie door hun vingers hebben laten glippen. Woedende aanhangers zagen het verlies halverwege de tweede helft al aankomen en smeten de complete inboedel van een horecagelegenheid in het stadion richting het veld. De wedstrijd werd daarop enige tijd stilgelegd.

„De horeca in het stadion is geplunderd”, zegt een politiewoordvoerder. „Ze gooiden met stoelen en complete koelkasten.” De ME haalt de teleurgestelde Den Bosch-aanhangers uit hun vak in het stadion en begeleidt ze naar de bussen waarmee ze Tilburg moeten verlaten. Volgens de woordvoerder verloopt dat relatief rustig.

Dat beaamt een woordvoerder van de gemeente Tilburg. „Ik denk dat ze hun verlies nemen. De Den Bosch-fans worden rustig de stad uitgeleid en dan hebben wij gewoon een feest. Zoals gepland.”

Intussen viert Willem II feest op het veld, waar de ploeg de promotie met 2-1 bekroonde. Na de huldiging in het stadion volgt een tweede feest in Tilburg, dat om 18.00 uur op De Heuvel in het centrum van Tilburg begint.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop