Nieuws/Binnenland
1238515
Binnenland

Gastvrije campings in Trentino

Nederlanders kamperen graag en velen zien kamperen als een ontspannende, recreatieve vakantiebesteding en een prima manier om zo intens mogelijk van de natuur te genieten. Naast Frankrijk, is de laatste tijd ook Italië steeds populairder aan het worden onder de kampeerders.

En een van de Italiaanse streken die een prachtige natuur heeft te bieden en over prima campings beschikt, is Trentino.

De streek telt in het totaal een zeventigtal campings. Een veertigtal is alleen ’s zomers geopend, de rest zowel ‘s zomers als ’s winters. Naast de prachtige ligging en veel vrijheid bieden de campings tal van extra’s zoals animatie voor jong en oud, verhuur van mountainbikes, verkwikkende zwembaden en wellness.

Vereniging van 14 topcampings

‘Trentino Outdoor’ is een nieuwe vereniging van 14 topcampings. De vereninging heeft zich ten doel gesteld de gasten actief te laten genieten van de plaatselijke cultuur en natuur zonder daarbij het delicate ecologisch evenwicht van de streek te verstoren. En omdat gastvrijheid en persoonsgerichte service traditie zijn op de campings in Trentino, heeft Trentino Outdoor vijf varianten in het leven geroepen. Family voor de gezinsvakantie, Activity voor de actieve vakantie, Wellness voor de spavakantie, Resort voor de luxe vakantie en Bio voor een vakantie in het teken van puur natuur en biologisch verantwoord voedsel.

Het betoverend mooie, ongerepte natuurlandschap van Trentino maakt dat het kamperen hier erg geliefd is onder Hollandse kampeerders. De eigenaren spannen zich de laatste jaren ook fors in om de campings te moderniseren en voeren tal van innovaties door. Zo viel Camping Lago di Levico-Jolly onlangs in de prijzen. Tijdens de vakantiebeurs in Utrecht in januari kreeg eigenaar Andrea Antoniolli de Alan Rogers Progress Award 2012 uitgereikt. Deze onderscheiding werd hem toegekend vanwege het grote aantal innovaties op zijn camping in het afgelopen jaar.