Nieuws
1238599
Nieuws

Vrouwen prefereren 'kaal'

20 % mannen scheert oksels en schaamstreek

Werd de dagelijkse scheerbeurt vroeger nog beperkt tot alleen het gezicht, tegenwoordig voorzien steeds meer Nederlandse mannen ook de rest van het lichaam van een gladde scheerbeurt. 20 % van de mannen scheert de oksels en schaamstreek.

Vooral de schaamstreek en oksels zijn populair, maar liefst 1 op de 5 mannen scheert deze lichaamsdelen. Voornaamste redenen zijn dat mannen er verzorgd uit willen zien (52 procent) en dat het hygiënisch is (27 procent).

Sexy

Vrouwen juichen deze ontwikkeling toe. Maar liefst 64 procent vindt het sexy als haar man zijn schaamstreek onthaart. Vrouwen vinden het bovendien hygiënischer (51 procent) en fijner tijdens de seks (42 procent). Zo blijkt uit landelijk onderzoek van drogisterijketen Kruidvat onder ruim 900 mannen en vrouwen naar de scheerrituelen van de Nederlandse man.

Bodygrooming, het scheren van het lichaam van de man, wordt steeds populairder en vanzelfsprekender onder mannen én vrouwen. Zo vindt maar liefst 37 procent van de vrouwen dat iedere man zijn oksels moet ontharen. 45 procent vindt okselhaar zelfs vies.

Borsthaar

Het scheren van borsthaar is een stuk minder populair dan de oksels en schaamstreek. 1 op de 10 mannen geeft aan hun borst te scheren. Ook vrouwen zijn hier minder van gecharmeerd, slechts 9 procent vindt een gladgeschoren borst aantrekkelijk. Ruim de helft (56 procent) van de vrouwen vindt borsthaar juist mannelijk.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!