Nieuws/Binnenland
1238663
Binnenland

Voetballer langer vast voor fatale trap

De 32-jarige amateurvoetballer die wordt verdacht van doodslag op een 77-jarige toeschouwer, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald tijdens een zogeheten pro-formazitting.

Silvester M. zou de supporter in december tijdens een wedstrijd tussen de Amsterdamse clubs OSV en Sporting Noord een trap hebben gegeven tegen zijn bovenlichaam. Artsen moesten zijn milt verwijderen en hielden hem een tijd kunstmatig in coma. Volgens de officier van justitie stierf hij uiteindelijk aan complicaties die hij aan zijn verwondingen had opgelopen.

M.'s advocaat Bram Moszkowicz had de rechtbank gevraagd of zijn cliënt de inhoudelijke behandeling van het proces in vrijheid mocht afwachten. De raadsman wilde dat eerst beter wordt onderzocht of de dood van de supporter daadwerkelijk het gevolg is van wat er op het voetbalveld is gebeurd, maar de rechtbank ziet op dit moment genoeg redenen de verdachte langer vast te houden.

M. betuigde tijdens de zitting zijn spijt. „Ik schaam me vreselijk voor wat ik heb gedaan en hoe ik me heb gedragen. Ik zie mezelf daar niet in terug en ben niet een persoon die iemand ooit letsel zou willen toebrengen of pijn wil doen.”