Nieuws/Binnenland
1239098
Binnenland

De R. bekent misbruik tijdens India-reizen

Jonge kinderen slachtoffer Hollands Got Talent-finalist

Lars de R. had een grote toekomst voor zich.

Lars de R. had een grote toekomst voor zich.

AMSTERDAM - Lars de R., de man die in 2009 met zijn gitaarspel tweede werd in de finale van Holland’s Got Talent, heeft bekend ontuchtige handelingen gepleegd te hebben met meerdere kinderen. Dat bleek vandaag tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de muzikant door de rechtbank Alkmaar.

Lars de R. had een grote toekomst voor zich.

Lars de R. had een grote toekomst voor zich.

De R. wordt verdacht van ontucht met ten minste vijf Nederlandse en zes Indiase kinderen. Tot nu toe zijn er twee aangiftes binnengekomen van Nederlandse kinderen die tijdens de gitaarles van Lars de R. zouden zijn misbruikt. Een van die zaken zou al in 2009 gespeeld hebben, het jaar dat De R. schitterde in de tv-show van SBS. Het OM onderzoekt daarnaast nog een mogelijk ontuchtgeval in Kroatië.

In de afgelopen jaren maakte De R. meerdere reizen naar India. Hij zou daar niet alleen ontuchtige handelingen hebben gepleegd met jonge jongens – een van de slachtoffers is naar schatting tussen de vier en de acht jaar – maar ook pornografische foto’s hebben gemaakt.

Ruim drie maanden zit De R. nu vast. Het OM vreest dat de gitaarvirtuoos meer slachtoffers heeft gemaakt dan tot nu toe bekend. Er zijn bij hem thuis verschillende computerschijven gevonden die met encryptie zijn versleuteld. De R. beweert dat hij de wachtwoorden niet meer kent.

Dinsdagochtend diende voor de rechtbank van Alkmaar een eerste pro formazitting. Verslaggever Sophie Kluivers was erbij.