Nieuws/Binnenland
1239148
Binnenland

Frikandellen misschien terug, eerst kruidnoten

De nieuwe cake van de Aldi.

De nieuwe cake van de Aldi.

AMSTERDAM - De Aldi lijkt maar wat blij met alle media-aandacht voor de frikandellenvlaai, want de volgende pr-stunt ligt binnenkort in de winkels: de kruidnootjesvlaai: ’lekker voor bij de Sinterklaasintocht’. De winkel overweegt nog om de frikandellenvlaai een tweede leven te gunnen.

De nieuwe cake van de Aldi.

De nieuwe cake van de Aldi.

Aldi noemt de frikandellenvlaai, waar menigeen ook van gruwelde, een ’daverend succes’. Op straat bleken de reacties voor de camera van Telegraaf VNDG verdeeld, maar het weerhoudt Aldi niet van een nieuwe vlaai. „Sinterklaas komt zaterdag aan in Nederland en dat is dé ultieme reden om bij een mok warme chocolademelk een stuk Kruidnootjesvlaai te eten”, motiveert de winkel.

De taart kost slechts 2,49 euro en is gevuld met speculaas-bavarois en een laagje pudding, bestrooid met kruidnootjes. De lekkernij kan gedeeld worden tussen vijf mensen. Vrijdag 17 november ligt ’ie in de winkel.

Aldi blijft cryptisch over de frikandellenvlaai, die in alle filialen uitverkocht was. „Door dit succes overwegen we om hem volgend jaar opnieuw aan te bieden of een variant ervan te introduceren”, aldus de winkel.