Nieuws/Binnenland
1239318
Binnenland

Politie zoekt mysterieuze poezenspuiter

Oldenzaal - De politie in Oldenzaal had het in de nacht van maandag op dinsdag maar druk met, zoals ze het zelf noemen, een ’natte poezenjacht’. Op verschillende plekken in de stad troffen agenten afbeeldingen van zwarte katten aan, waarop ze de jacht op de katten-’kunstenaar’ openden.

Al snel troffen agenten een man aan met een, nog natte, sjabloon van een poes onder de arm geklemd. „Vermoedelijk net gebruikt”, zo schrijft de politie op Facebook. Hebbes zou je denken, maar omdat vorm van de poes niet overeenkwam met de tot dusver gevonden muurpoezen konden de dienders de man niet beschuldigen van het maken van de poezenplaatjes. Daarop vervolgden ze hun nachtelijke speurtocht.

„Wij hebben in de omgeving gekeken of er ergens een natte poes was gespoten.” Maar helaas, geen natte poes meer te bekennen in de wijde omtrek van de Burgermeester Wallerstraat. De politie heeft de mysterieuze poezenspuiter tot dusver niet kunnen vinden en doet een oproep Facebook. „Wij hebben hem niet kunnen vinden, wie helpt ons?”