Nieuws/Buitenland
1239753
Buitenland

Man wil met eekhoorn blijven samenleven en stapt naar rechter

Niet de eekhoorn uit het verhaal.

Niet de eekhoorn uit het verhaal.

CLEARWATER BEACH - De 40-jarige Ryan Boylan uit Florida is naar de rechter gestapt om met zijn eekhoorn te kunnen blijven leven. Van zijn huisbaas in Clearwater Beach mag hij geen exotische dieren in zijn appartement houden, maar volgens Boylan helpt de eekhoorn hem om te herstellen van een posttraumatische stressstoornis.

Niet de eekhoorn uit het verhaal.

Niet de eekhoorn uit het verhaal.

„Oh my god, ik kan mij niet niet voorstellen niet bij haar in de buurt te zijn”, zei Boylan tegen nieuwszender WFLA. Vorig jaar wist Boylan Brutis, zoals de eekhoorn heet, te redden van orkaan Matthew toen deze langs de kust van Florida trok. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

’Brutis helpt mij’

Volgens Ryan helpt Brutis met de dagelijkse stress en uitdagingen. Hij heeft ook een briefje van zijn dokter die hem een dier aanraadt die hem emotioneel bijstaat.

Toen zijn huisbaas eerder dit jaar Brutis ontdekte, toen een hond achter de eekhoorn aanrende, was er stront aan de knikker. Ryan moest het dier wegdoen maar dat wilde hij niet.

Eekhoorn servicedier?

Boylan heeft zich aangesloten bij een lokale mensenrechtenorganisatie om zijn zaak bij de rechter aan te vechten, aldus de Tampa Bay Times. Hoewel servicedieren wel in de wet zijn opgenomen, is het de vraag of een eekhoorn aan deze definitie voldoet.

Mensen met een handicap hebben meestal wel recht op dieren als honden en kleine paarden. Ook duiven en apen zijn in de Verenigde Staten toegestaan als servicedieren.