Nieuws/Binnenland
1240206
Binnenland

PvdA’er Amsterdam stapt op om partijcultuur

Amsterdam - Na ellende over de samenstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bij D66, is ook bij de PvdA in Amsterdam een interne stammenstrijd losgebarsten. Commissieraadslid Münire Manisa uit Nieuw-West heeft haar lidmaatschap voor de partij per direct opgezegd.

„Hard werken loont helaas niet altijd, ook als je bij de Partij van de Arbeid zit”, schrijft Manisa. Zij kreeg te horen dat de partij niet verder met haar wilde gaan. In haar verklaring op Facebook hekelt ze de partijcultuur. „Het is niet zonder reden dat de partij continue wordt afgestraft. De partij verliest gaandeweg haar authenticiteit en gooit haar eigen principes te vaak overboord”, schrijft ze.

„Op aandringen van de partij heb ik mij onlangs kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na het eerste gesprek heb ik om onsamenhangende redenen te horen gekregen dat de partij niet verder gaat met mij en mocht ik ook niet op de lijst.”

Volgens Manisa, die een incassokantoortje leidt en in het bestuur zit van LHBTI-belangenorganisatie COC, zou de partij op zoek zijn naar iemand met een meer ’verbindend’ profiel.

De PvdA vroeg zich af of Manisa „het taaie handwerk aan kon”, schrijft ze. Ze stelt de partij vaarwel te zeggen, maar niet de politiek. Manisa kwam eerder in het nieuws omdat bij haar kantoor een poederbrief binnenkwam. Ze ontving ook bedreigingen.

PvdA-voorzitter Herman Wiersema noemt het vertrek „echt jammer”.