Nieuws/Buitenland
1240886
Buitenland

Werkloze krijgt zestiende kind

Voor werken is Jamie Cumming (34) niet bepaald in de wieg gelegd. Zorgen voor nageslacht is voor de Schot echter de normaalste zaak van de wereld.

Cumming, die nadat hij met zijn verhaal in de Britse krant Daily Mail de boeken inging als de meest waardeloze vader - en meest vruchtbare man - van Groot-Brittannië, flikt het hem weer. Telg nummer zestien is inmiddels geboren, nummer 17 is staat over enkele weken op de planning.

En ermee ophouden ziet Cumming voorlopig niet zitten. Daarmee is hij de nachtmerrie van de Britse kinderbijslag: omdat hij werkloos is klopt hij regelmatig aan voor bijstand voor zijn kinderen en hun moeders.

De moeder van Cumming, en dus oma van zestien kinderen, heeft geen goed woord over over het gedrag van haar zoon: "Wie denkt hij wel wie hij is? Hij moet eens gaan werken, in plaats van te proberen in de recordboeken terecht te komen. Ik wil me niet van mijn zorg en liefde voor de kleinkinderen onttrekken, maar op deze manier kost het wel heel veel tijd en moeite."

Cumming werd vader van zijn eerste kind in 1995 toen hij zelf zeventien jaar oud was.