Nieuws
1240975
Nieuws

Online uitgever Blurb komt naar Nederland

Online uitgever Blurb lanceert vandaag ook een Nederlandse versie. Een logische stap voor het Amerikaanse bedrijf, want het heeft al 22.000 Nederlandse gebruikers. Blurb biedt mensen de mogelijkheid voor het zelf schrijven, samenstellen, publiceren en verkopen van boeken.

Blurb was al beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en daar komen nu Nederland, Italiaans, Spaans en Portugees bij. Eileen Gittins, oprichter van Blurb, is blij met deze stap. "We hebben duizenden gebruikers in Nederland, Italië, Spanje en Portugal die ons door de jaren heen gesteund hebben door boeken te maken op het Engelse platform.”

“We zijn erg blij dat we onze service nu eindelijk kunnen bieden in deze lokale talen. Het is een mooie dag voor Blurb. We geloven dat de website, beschrijvingen en tips in de lokale taal een nog betere ervaring biedt aan al onze Nederlandse, Italiaanse, Spaanse en Portugese sprekers in de wereld."

Het bedrijf ziet in Nederland een duidelijke groeimarkt. Ruim 30 procent van de totale omzet is afkomstig uit Europa en Nederland levert de op twee na de grootste bijdrage. "Nederland is in Europa een belangrijke markt voor ons. De toename van het aantal bestellingen bewijst dat er vraag is naar onze diensten en we vinden het belangrijk om hier gehoor aan te geven. Bovendien is onze Europese printpartner gevestigd in Eindhoven," aldus Teresa Pereira, vicepresident bij Blurb.