Nieuws/Binnenland
1241216
Binnenland

EA: Tiger Woods moet weer gaan winnen

Als golfer Tiger Woods zijn contract met Electronic Arts wil behouden, moet hij toch weer eens gaan winnen op de golfbaan. Anders heeft de lucratieve verbintenis volgens de gamesuitgever geen zin meer.

“We hebben geen plannen om uit elkaar te gaan, maar het is een zakelijke relatie gebaseerd op het feit dat we de beste golfgame willen maken en hij de beste golfer is,” aldus Electronic Arts-baas John Riccitiello.

“Beide elementen moet in de toekomst goed blijven lopen, anders is de relatie niet logisch meer. We werken al heel lang samen met veel succes en we zijn bereid om hem voor een bepaalde periode de voordeel van de twijfel te gunnen.”

Woods heeft een moeilijk jaar achter de rug en dat is terug te zien in de verkoopcijfers van Tiger Woods PGA Tour 11. Er ging 68 procent minder exemplaren over de toonbaak in vergelijking met Tiger Woods PGA Tour 10.

Retailanalist Doug Creutz ziet de nodige problemen voor Electronic Arts. Creutz: “We maken ons zorgen dat Woods’ schandalen permanente schade heeft toegebracht aan de verkooppotentie van wat wij zien als EA's derde belangrijke sportfranchise, na Madden en FIFA.”