Nieuws/Binnenland
1241327
Binnenland

25 slachtoffers hebben al schadevergoeding

25 gedupeerde patiënten van de verlaafde neuroloog Ernst Jansen Steur van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente hebben inmiddels een schadevergoeding gekregen. Dat heeft letselschadeadvocaat Yme Drost donderdag gezegd. Het hoogste bedrag dat is uitgekeerd, bedraagt ongeveer een kwart miljoen euro. Volgens de advocaat betreft het iemand die arbeidsongeschikt is geraakt en gedeelteijk afhankelijk is geworden van een rolstoel.

Het laagste bedrag ligt rond een paar duizend euro. Drost heeft in totaal 170 meldingen gekregen van patiënten. Hij heeft ongeveer negentig zaken in behandeling genomen. 65 daarvan lopen nog.

De patiënten van de neuroloog waren over het algemeen vijftigplussers. „Bij die gevallen valt de schadevergoeding over het algemeen lager uit. Veel mensen werkten immers al niet meer”, zegt de advocaat. Als mensen arbeidsongeschikt worden door een medische fout en hun werk moeten opzeggen, krijgen ze doorgaans de gederfde inkomsten vergoed. Bij senioren speelt die compensatie niet meer.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd