Nieuws
1241498
Nieuws

Nine Inch Nails-App geweigerd door Apple

Trent Reznor, frontman van de band Nine Inch Nails, heeft het aan de stok met Apple. De iPod-fabrikant heeft namelijk zijn iPhone-applicatie geweigerd voor de App Store, iets waar Reznor erg boos over werd op het NIN-forum.

De reden voor weigering was namelijk dat via de applicatie het nummer The Downward Spiral gestreamed kan worden. In het nummer wordt nogal expliciet een zelfmoord omschreven, iets dat Apple blijkbaar niet kan waarderen. Ook het gebruik van het woord 'fuck' in het nummer werd niet op prijs gesteld.

Op het officiële Nine Inch Nails-forum doet Reznor echter uit de doeken waarom hij dit hypocriet vindt: "Je kan The Downward fucking Spiral zonder problemen op iTunes kopen, maar een iPhone App maken waarin een slecht woord zit, mag dan weer niet? En wat als iemand in een recensie van een App het woord 'fuck' of 'cunt' gebruikt? Dat lijkt me ook niet echt behoorlijk! Hey Apple, ik zag net twee mannen die anale seks met elkaar hebben in Safari op mijn iPhone!"

Mocht Apple de applicatie niet alsnog goedkeuren, dan gaat Reznor het programma vrijgeven zodat mensen met gehackte iPhones het alsnog kunnen installeren.