Nieuws
1241585
Nieuws

Romero moet Van Gaal volgen

Op het hoofdkwartier van DSB in Wognum bereikten AZ en Bayern München gisteren rond vijf uur 's middags een volledig akkoord over de overgang van trainer Louis van Gaal naar de Duitse topclub.

AZ krijgt een ruime compensatie voor het verbreken van het contract, dat nog een jaar doorliep. Het gaat om een bedrag van een paar miljoen euro. Bayern gaat het invullen met het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd, het stallen van een speler bij de Alkmaarse club of nog een interessantere optie: namelijk, dat er voor de transfer van doelman Sergio Romero een extra betaling wordt gedaan.

Van Gaal wil de talentvolle keeper namelijk dolgraag meenemen. De Argentijn moet sowieso een hoge transfersom opleveren, want hij verlengde onlangs nog zijn zwaar opgewaardeerde contract. Romero is wereldkampioen onder-21 met Argentinië en olympisch kampioen. Boven op die transfersom komt dan nog een bedrag van naar schatting vier à vijf miljoen euro. Waardoor Bayern vol kan houden dat het nooit een 'Ablöse' heeft betaald voor Van Gaal.