Nieuws
1241606
Nieuws

Blind belt met Olsen

Op het kandidatenlijstje van Ajax staat ook de naam van Morten Olsen. De bondscoach van Denemarken, die tussen 1997 en 1999 al onder contract stond in de Amsterdam ArenA, kreeg een belletje van Danny Blind. De manager voetbalzaken vroeg Olsen of hij de trainersfunctie zag zitten. "Maar of het Anderlecht of Ajax betreft: ik wil er uit respect voor mijn werkgever, de Deense bond, geen commentaar op geven", aldus de vloeiend Nederlands sprekende Olsen, die niet wilde zeggen of hij beschikbaar is.

Zijn aanstelling lijkt moeilijk te liggen, omdat Denemarken als koploper in groep 1 nog volop in de race is voor plaatsing voor het WK in 2010. "Of een duobaan mogelijk is, hangt af van drie partijen", aldus Olsen. "Van de trainer, een club en de Deense bond." Frank Rijkaard en Co Adriaanse lieten Ajax al weten Marco van Basten niet te willen opvolgen. Rijkaard ambieert een baan in Italië of Engeland, tot 1 juni te willen focussen op Red Bull Salzburg en daarna te willen nadenken over zijn trainerstoekomst. Daar wil Ajax (vooralsnog) niet op wachten.

Ronald Koeman, de laatste trainer die Ajax - zelfs twee keer (2002, 2004) - kampioen maakte, met de Amterdammers de kwartfinale van de Champions League haalde (2003) en de beker won (2002), werd (nog) niet gepolst.