Nieuws
1242265
Nieuws

Klapwijk en Van Harskamp vertrekken naar Maaseik

Nog geen twee weken na het kampioenschap en het faillissement van Nesselande hebben de eerste internationals van de Rotterdamse volleybalclub hun buitenlandse transfer te pakken. Spelverdeler Yannick van Harskamp en aanvaller Niels Klapwijk (beiden 23 jaar oud) spelen de komende twee jaar bij de Belgische kampioen Maaseik. Blijkbaar is bij onze oosterburen het geld nog niet op.

Het Nederlandse duo wordt bij Maaseik verenigd met de Nederlander Jelte Maan, die na een succesvol seizoen zijn contract verlengde. Bondscoach Peter Blangé kan tevreden zijn. Hij kan er alleen maar van profiteren wanneer de drie internationals het hele jaar samen trainen en ook nog eens uitkomen in de sterke Europese Champions League.

Ex-international Guido Görtzen, die tegenwoordig als spelersmanager werkt namens zijn bureau Starlit, was betrokken bij de totstandkoming van de drie contracten. Volgens Görtzen zullen in de komende weken nog meer Nederlandse volleyballers tekenen bij een club in het buitenland. Toch wil hij het gerucht niet bevestigen dat Dick Kooy, een andere jonge international, wel eens ingelijfd zou kunnen worden door de Italiaanse topclub Modena.

Gisteren stond er ook nog een opmerkelijk bericht in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. De rijke Italiaanse club Treviso zou de Nederlandse bondscoach Peter Blangé een aanbod hebben gedaan voor een driejarige overeenkomst. "Een typisch bericht uit het Italiaanse geruchtencircuit", reageert Blangé. "Ik heb in ieder geval niets van ze gehoord." Wel bevestigt Blangé regelmatig contact te hebben met Pasquale Gravina, de nieuwe technisch manager van Treviso met wie hij zeven jaar heeft gespeeld. "Dat is een maatje van me en het is logisch dat mijn naam bij Treviso af en toe op duikt. Maar er is geen sprake van een concreet aanbod. Ik ga met Oranje op pad richting Londen."