Nieuws/Binnenland
1242270
Binnenland

Mertens 'grote meneer' voor FC Utrecht

De geringe lengte van Dries Mertens, FC Utrechts eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen, is voor trainer Ton du Chatinier geen probleem. De technisch vaardige Belg, die wordt overgenomen van AGOVV, meet naar eigen zeggen 1,71 meter, al houdt de officiële site van de Jupiler League het op 1,65 meter. Du Chatinier: ,,Als je kijkt naar Barcelona, dan lopen daar verschillende spelers rond met een vergelijkbare lengte, terwijl dat toch een van de betere teams in de wereld is.

Net als Wesley Sneijder is Dries goed in het ontlopen van duels. Ik ben blij met zo’n technisch vaardige speler.” Mertens zelf is de discussie over zijn geringe lengte allang beu. ,,Ik ben eraan gewend dat iedereen zegt dat ik te klein ben. Dat was ook het geval toen ik bij AGOVV kwam. Gelukkig heb ik daar iedereen de mond kunnen snoeren. Dat hoop ik hier ook te doen.”

Behalve met Mertens wil FC Utrecht zich nog op minimaal vier plekken versterken. Onder meer een spits, centrale verdediger en bree!dteversterkingen voor de beide backposities staan op het verlanglijstje.