Nieuws
1242380
Nieuws

"Gelukkig leidt de schoonheid van La Paz mijn aandacht af"

Elke week kijken we mee in het leven van een interessante bewogen vrouw die midden in het leven staat. Deze week is dat Nicole krabbenborg, directeur key accounts van Content. Dit bedrijf steunt een onderwijsproject van Unicef voor Indianenkinderen in Bolivia. Het onderwijs is aangepast aan de leefsituatie, zo wordt er gerekend met lama's in plaats van auto's. Nicole gaat een week lang naar Bolivia om met eigen ogen te zien hoe het met het project gaat.

Naam: Nicole krabbenborg

Burgerlijke staat: samenwonend

Kinderen: geen

Beroep: directeur key accounts

Favoriete website: www.splendia.com

Typisch vrouw: naast het feit dat het cliché erg waar is en wij makkelijk meerdere dingen tegelijk kunnen doen... zie ik dat vrouwen goed in staat zijn om het zakelijke belang met het persoonlijke belang te combineren waardoor wij sneller draagvlak en commitment krijgen

-------------------------------------------------------------------------------------

Dag 2.....

Hoofdpijn, geen lucht, misselijkheid en duizeligheid: welkom in Bolivia! Vanaf het moment dat we in La Paz zijn aangekomen heb ik last van hoogteziekte.

Niet zo vreemd aangezien La Paz de hoogste hoofdstad ter wereld is (3636 m). Mijn lijf moet duidelijk wennen aan deze nieuwe omstandigheden.

Gelukkig leidt de schoonheid van La Paz mijn aandacht af. De stad is een mengelmoes van oud en modern. Prachtige oude gebouwen, de geur van lekker eten, leuke marktjes en ook hippe winkels.

Ook is het heel bijzonder om te zien hoe de traditionele en toch ook arme bevolking zo naast het ontwikkelde en moderne Bolivia leeft.

Zakenmensen halen in hun nette pakken snel wat te eten bij een eettentje van een vrouw in klederdracht. Enorme villa’s worden afgewisseld door kleine huisjes.

  Die avond laten we ons verleiden tot een volksdansavond. Hier kwam de hoogteziekte ons van pas. Na een dans hadden we een goed excuus om te stoppen: zuurstoftekort. Het blijft apart, zo’n licht gevoel in je hoofd de hele dag.

Nog maar een dag in Bolivia en nu al overweldigd door alle indrukken. En dan zijn we nog niet eens toegekomen aan waar we hier echt voor gekomen zijn: al die kinderen die mede dankzij onze donaties naar school kunnen. Ik kan niet wachten.

------------------------------------------------------------------------------

Wil je ook een dagboek bijhouden voor de website Vrouw van De Telegraaf? Geef je op via vrouwinternet@telegraaf.nl.