Nieuws/Buitenland
124255
Buitenland

Air China schort vluchten naar Pyongyang op

PEKING - De Chinese nationale luchtvaartmaatschappij Air China schrapt een aantal vluchten tussen Peking en Pyongyang. Het bedrijf ontkent dat alle geplande vluchten tot nader order komen te vervallen.

De Chinese staatszender CCTV meldde vrijdag dat al het door de maatschappij uitgevoerde vliegverkeer op de route tot nader order komt stil te liggen. Volgens Air China klopt dat niet. ,,We hebben tijdelijk een aantal vluchten geannuleerd vanwege de situatie rond de verkoop van tickets'', zei een woordvoerder.

Air China vliegt normaal op maandag, woensdag en vrijdag tussen de hoofdsteden. Geplande vluchten werden in het verleden al regelmatig geschrapt vanwege ongespecificeerde problemen. In dit geval zouden te weinig mensen naar de Noord-Koreaanse hoofdstad willen vliegen.

Bondgenoot

China geldt als belangrijke bondgenoot van Noord-Korea, maar is niet blij met de omstreden wapenprogramma's van het stalinistische buurland. Peking stopte in februari vanwege VN-sancties al met het importeren van Noord-Koreaanse kolen, het belangrijkste exportproduct van Pyongyang.