Nieuws/Binnenland
1243183953
Binnenland

Man (23) rijdt 79 km/u te hard door Den Bosch

Den Bosch - Een weggebruiker uit Den Bosch heeft donderdagavond 79 kilometer per uur te hard gereden. De 23-jarige man reed met 109 kilometer per uur waar 30 toegestaan is.

De man reed eerst te hard over de A2 bij Vught en vervolgens scheurde hij met 109 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden in de Magistratenlaan. Dat schrijft Omroep Brabant. Er stond aangegeven dat de maximumsnelheid 30 kilometer per uur is, maar daar had de weggebruiker geen boodschap aan.

De man is staande gehouden door agenten. Hij kon geen rijbewijs laten zien, deze zal hij later alsnog in moeten leveren. Volgens de regionale omroep is het waarschijnlijk dat de man een cursus bij het CBR moet gaan volgen om te werken aan zijn rijgedrag.

Ook Apeldoornse motorrijder ernstig de fout in

Ook in Apeldoorn heeft de politie een hardrijder aangehouden. Na een achtervolging heeft een motoragent een 22-jarige motorrijder klemgereden. De weggebruiker reed op een zeker moment maar liefst 100 kilometer per uur te hard.

In gesprek met de Omroep Gederland omschrijft de motoragent, die al 35 jaar bij de politie werkt, dat de achtervolging als ’levensgevaarlijk en één van de achtervolgingen die mij bij zal blijven.’